Het verpakken van gevoelige apparatuur

MomapackNieuws Het verpakken van gevoelige apparatuur
Doosje met schokabsorberend schuiminterieur wit

Het verpakken van gevoelige apparatuur

Bij het verpakken van gevoelige apparatuur, zoals medische apparaten, is de verpakking enorm belangrijk.

 

Wanneer deze niet voldoet zal hij te vaak beschadigd bij uw klant aankomen. Wanneer wij een verpakking designen houden we altijd rekening met ons 6 stappenplan. Hierin lopen we essentiële vraagstukken langs die ons helpen om tot een goede schokabsorberende verpakking te komen. Manier van verzenden en materiaalkeuze is in dit geval van groot belang!

 

 

Deze lichtgewicht medische apparaatjes die cellen kunnen tellen zijn extreem gevoelig voor schokken. Enkele onderdelen ín het apparaat zitten namelijk niet geheel vast, waardoor er bij een zware val schade aan het apparaat kan ontstaand. Door een schuim (stratocell E 24kg/m3) in te zetten die goed schokken kan opvangen kunnen wij de G-waarden bij vallen van 80cm hoogte beperken.

 

 

Tijdens de tril- en valtesten heeft de verpakking bewezen de schokken goed op te vangen. De medische apparaatjes bleven heel en worden tegenwoordig in een prachtig schuiminterieur inclusief een bedrukte massieven doos de hele wereld over verzonden. Heeft u ook een verpakking op maat nodig? Wij kunnen u een totaaloplossing in verpakkingen bieden en wanneer nodig op voorraad houden.

 

 

Vragen over onze schokabsorberende verpakkingen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!