Wat is Polyethyleen schuim en wat kunnen wij er van maken?

MomapackNieuws Wat is Polyethyleen schuim en wat kunnen wij er van maken?

Wat is Polyethyleen schuim en wat kunnen wij er van maken?

Polyethyleen is een gesloten cellig schuim die we voor tal van oplossingen kunnen inzetten. Echter delen wij deze liever op in schokabsorberende en presentatie schuimen.

 

Voor de schokabsorberende schuimen/buffers gebruiken wij vaak de witte, zwarte en/of roze (antistatische) “Stratocell” en “Ethafoam” schuimen van Sealed Air. Deze PE schuimen zijn van topkwaliteit en in meerdere densiteiten te verkrijgbaar.

 

Het schuim kunnen we op vele manieren bewerken om zo tot een gewenste verpakking/buffer te komen. Wanneer de oplagen hoog zijn (denk aan duizendtallen) gaan we zeer waarschijnlijk de schuimdelen stansen, bij een kleine of middelgrote oplage (tien- tot honderdtallen) loont het zich om het product te gaan produceren door middel van o.a. waterstralen, frezen of digitaal snijden.

 

Meer lezen lezen over PE-schuim?

Klik dan hier.