Verpakking op maat, waarom eigenlijk?

MomapackNieuws Verpakking op maat, waarom eigenlijk?
Verpakking op maat

Verpakking op maat, waarom eigenlijk?

Minder verpakking per product is alleen al goed voor het milieu. Minder verpakking per product betekent minder opslag en minder transport? Dus minder kosten? Voor een verpakking op maat heb je minder verpakkingsmateriaal nodig echter heb je wel een uitstekende schokabsorptie en een optimale presentatie.

 

We kennen het allemaal, de enorme lading aan opvulmateriaal van foam chips, luchtkussenfolie en papieren proppen om een artikel in te pakken. Deze materialen worden gebruikt omdat het artikel verpakt wordt in een veel te grote doos. Dat terwijl iedereen zich steeds meer bezighoudt met duurzaamheid en milieu. Minder afval produceren is een thema waar wij altijd mee bezig zijn. Ons doel is dan ook om precies genoeg schuim te gebruiken om het product schokabsorberend te verpakken.

 

Er zit vaak veel tijd in de ontwikkeling van een product. Hier wordt goed over nagedacht van ontwikkeling tot uiteindelijk ontwerp. Hierna moet het artikel ook nog goed, duurzaam en mooi verpakt worden zodat deze ook goed bij de klant aankomt. Bij dit punt komen wij graag in beeld om de juiste duurzame verpakking op maat te ontwerpen.

 

Door vooraf te bespreken en in kaart te brengen hoe het product verstuurd gaat worden, kunnen wij een duurzame verpakking omwikkelen en dus over-verpakken tegengaan. Dit bespaart dus niet alleen ruimte maar gaat ook materiaalverspilling tegen, drukt de transportkosten en kan zo dus direct een besparing opleveren.

 

 

Meer weten? Lees dan meer op de pagina schuim op maat.