Bescherm je elektronica en kwetsbare componenten

Wij maken polyethyleen- en polyurethaanschuim inzetstukken op maat, volledig geassembleerde verpakkingen en verpakkingsoplossingen die worden gebruikt voor het verzenden van gevoelige en kritieke componenten.Om elektronische componenten of halffabricaten goed te kunnen verpakken heb je keuze uit twee typen verpakkingen, namelijk antistatisch of ESD-veilig. Maar welke heb je nodig? Statische elektriciteit is een veelvoorkomende oorzaak van schade aan elektronische componenten. Om deze schade te voorkomen zetten wij antistatische schuimen (roze van kleur) of ESD-veilige schuimen (zwart van kleur) in. Dit zijn de twee verschillende schuimsoorten tegen elektrostatische ladingen.

Antistatisch (AS) schuim

Antistatisch schuim is behandeld om statische opbouw te voorkomen waardoor elektronische onderdelen veilig verpakt kunnen worden. Met een weerstand van 106 – 1012 ohm biedt het de bescherming voor diverse toepassingen. Antistatisch schuim heeft altijd de attentie kleur roze.

ESD-veilig schuim

ESD-veilig schuim is voorzien van koolstofdeeltjes om het de geleidende eigenschappen te geven. ESD- veilig schuim voorkomt elektrostatische ontlading en biedt effectieve bescherming tegen elektrostatische elektriciteit. Het schuim is altijd zwart van kleur.

Welke bescherming kies je?

Bij de keuze tussen antistatisch en ESD- veilig schuim is het belangrijk om rekening te houden met de aard van de componenten die je verpakt. Beide materialen bieden bescherming tegen statische elektriciteit, maar de beste keuze hangt af van de situatie. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag bij het ontwikkelen van de juiste verpakking.