Schuim op maat

PE & PU schuim

Verpakkingen van Polyethyleen schuim

 

Polyethyleen, ook wel PE genoemd is een geslotencellig schuim met goede mechanische eigenschappen. Hierdoor kunnen wij dit schuim voor vele toepassingen gebruiken. De belangrijkste toepassingen voor ons blijven de schokabsorberende werking en de presentatiewaarde van het schuim.

 

Wij bewerken platen en blokken schuim. Deze schuimplaten zijn doorgaan 2000x1200mm groot en op elke hoogte te produceren. Deze platen kunnen we dan weer op vele verschillende manieren bewerken, van waterstralen en frezen tot stansen. Ook zijn deze schuimplaten, of de gesneden delen hiervan, geheel zelfklevend te maken of aan elkaar te verkleven door middel van hitte of lijm.

 

PE schuim wordt veel ingezet als verpakkingsschuim voor het bufferen en beschermend verpakken van producten. Dit zijn veelal apparaten en machines. PE schuim is vaak terug te zien als inlay of endcap en wordt verpakt in koffers, kisten en dozen die bedoelt zijn om de goederen te transporteren/vervoeren. Doordat PE schuim geslotencellig is, laat het geen vloeistoffen door en het is bestand tegen chemicaliën. PE schuim heeft goede mechanische eigenschappen wat betekend dat na het indrukken van het schuim, het terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Het materiaal is licht van gewicht, makkelijk in onderhoud en in sommige versies 100% recyclebaar

 

De schuimtypes die wij voornamelijk verwerken zijn de Stratocell en Ethafoam schuimen van Sealed Air, de LD schuimen van Zotefoam en de NA36 en NACO schuimen van Alveo Seksui.

Verpakkingen van Polyurethaan schuim

 

Polyurethaan is een materiaal dat zeer comfortabel aanvoelt. PU schuim heeft iedereen wel in huis, dit is namelijk het schuim waar matrassen van worden gemaakt voor in bed. Door de open celstructuur kan het schuim goed ventileren en voor een goede warmteoverdracht zorgen. Wij hebben een breed assortiment in polyurethaan (PU), polyether en polyester schuimen. Deze opencellige schuimsoorten hebben elk zijn eigen specificaties en gewicht.

 

Polyurethaanschuim wordt gebruikt als verpakkingsschuim, matrassenschuim en comfortschuim. Dit schuim is zeer breed inzetbaarheid en uiterst geschikt voor onder andere:

  • Geluidsisolatie
  • Schokabsorptie
  • Antistatisch en ESD-veilig
  • Vlam-dovend en vertragend
  • Akoestisch schuim
  • Filter schuim (PPI)