Expert in Schuim op maat

Een goede verpakking is ontzettend belangrijk om producten goed te kunnen beschermen. Als u op zoek bent naar een kwalitatief goede verpakking, dan bent u bij Momapack aan het juiste adres. Bovendien hebben wij een ruime keuze uit verschillende schuimsoorten, met elk haar eigen specificaties. Met Momapack bent u gegarandeerd van een geschikte verpakkingsoplossing om kwetsbare producten mee te versturen.

Polyethyleen schuim voor diverse toepassingen

Ons Polyethyleen schuim, ook wel PE genoemd, is schuim met goede eigenschappen. Hierdoor kunnen wij dit schuim voor diverse toepassingen gebruiken. De belangrijkste toepassing is de schokabsorberende werking van het schuim. 

 

Wij zijn gespecialiseerd in het bewerken van platen en blokken schuim van verschillende hoogtes en afmetingen, hierdoor kunnen we eenvoudig foam op maat maken. Bovendien bieden we een breed scala aan bewerkingstechnieken, waaronder waterstralen, frezen, snijden, laseren en stansen. Met deze technieken kunnen we het schuim op maat maken tot elke gewenste vorm, zodat ze perfect passen voor uw specifieke verpakking. 

 

PE-schuim heeft als eigenschap dat het materiaal na het indrukken terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Voornamelijk worden apparaten en machines ingepakt met PE schuim en dan vaak in de vorm van foam inlays of endcaps. Dit is van groot belang voor het beschermen van kwetsbare goederen tijdens transport en opslag. 

 

Bovendien is PE schuim licht van gewicht en soms zelfs 100% recyclebaar waardoor het een populaire keuze is voor verpakkingsmaterialen. De schuimsoorten die wij voornamelijk verwerken zijn de Stratocell en Ethafoam schuimen van Sealed Air, de LD schuimen van Zotefoam en de NA36 en NACO schuimen van Alveo Seksui.

Polyurethaan schuim op maat maken

Polyurethaan schuim, ook wel PU-schuim genoemd, is een veelgebruikt type schuim en dit is niet zonder reden. Polyurethaanschuim is een materiaal dat bekend staat om zijn comfortabele en veerkrachtige eigenschappen. PU-schuim wordt veelal gebruikt in de productie van matrassen en ander meubilair. Door de open celstructuur kan het schuim goed ventileren. Polyurethaanschuim wordt gebruikt als verpakkingsschuim, als technisch schuimdeel of voor akoestische en isolerende doeleinden. Hierdoor is dit schuim zeer breed inzetbaar en uiterst geschikt voor onder andere:

 

  • Geluidsisolatie
  • Schokabsorptie
  • Antistatisch en ESD-veilig
  • Vlam-dovend en vertragend
  • Akoestisch schuim
  • Filter schuim (PPI)

 

Schuim op maat bestellen

Wilt u graag meer informatie over het bestellen van schuim op maat of bent u van plan om schuim te kopen? Neem dan contact met ons op via 0546-769204, onze specialisten helpen u graag. Want maatverpakkingen van PE & PU schuim ontwerpen, ontwikkelen en produceren, dat is waar we goed in zijn. Samen vinden we een passende verzendoplossing voor uw product. Indien gewenst met bijzondere eigenschappen zoals, antistatisch, vlamvertragend of zelfklevend.

 

De duur van het proces kan uiteraard variëren, dit is afhankelijk van het type schuim en de specifieke bewerking.