Duurzaamheid

Bij Momapack zijn we altijd bezig met duurzaamheid en zorg voor het milieu. Bij de ontwikkeling en productie van onze producten streven wij naar een minimale belasting van het milieu en nemen wij onze verantwoording ten aanzien van luchtvervuiling, klimaatverandering en energiebesparing. Tevens is circulariteit van de verpakking voor ons van groot belang.

 

Daarnaast proberen we materialen in te zetten die 100% recyclebaar zijn of van gerecycled materiaal zijn gemaakt. Ook proberen we altijd te kijken om de verpakking zo te ontwerpen dat het een retourverpakking kan zijn, dan wel meermaals te kunnen gebruiken. Is het enkel een one-way verpakking proberen we het aantallen verpakkingsmaterialen te minimaliseren. In al deze aspecten zit een mooie uitdaging!

http://Duurzaamheid

Recyclen van schuim

Bij het ontwikkelen, ontwerpen en produceren van onze maatverpakkingen houden wij altijd en zo veel mogelijk rekening met het milieu en duurzaamheid . Zo proberen wij iedere verpakking zo optimaal mogelijk te ontwikkelen waarbij we zo min mogelijk schuim in zetten. Daarbij proberen we ook altijd rekening te houden dat we zoveel mogelijk verpakkingen uit ons basismateriaal krijgen.

 

We recyclen het restmateriaal dat tijdens de productie van verpakkingen ontstaat. Dit materiaal wordt niet meer afgevoerd naar een afvalverwerker, maar gaat retour naar de fabrikant die het met behulp van een industriële schredder machine vermaalt en samengerst. Vervolgens worden deze blokken weer gebruikt voor het maken van grondstoffen waaruit nieuwe schuimplaten geproduceerd worden.

 

Naast dit proces produceren wij volledig gasloos, rijden wij elektrische auto’s en kopen wij groene energie in.

 

 

Polyurethaanschuim

Polyurethaanschuim

Polyurethaanschuim, wordt fijn gemaakt, vermalen en wordt verwerkt tot nieuw basismateriaal in de vorm van bounded foam.

Polyethyleenschuim

Polyethyleenschuim

Polyethyleenschuim, wordt fijn gemaakt, vermalen (granulaat) en wordt verwerkt tot nieuw materiaal.