Ontdek de soorten en toepassingen van PU schuim

Bent u op zoek naar een geschikte verpakking, die de juiste bescherming biedt voor uw product? Met onze kennis in schuimverpakkingen op maat krijgt uw product de bescherming die het nodig heeft. Een van onze oplossingen is PU schuim, ook wel polyurethaanschuim genoemd. Polyurethaan schuim is zacht, flexibel en gemakkelijk in te drukken. Het resultaat is een PU foam met een open celstructuur die geschikt is voor verschillende toepassingen in de verpakkingsindustrie.

 

Polyurethaan schuim is te verkrijgen met vele verschillende technische eigenschappen, denk hierbij aan verschillende vlamdovende, antistatische en akoestische waarden.

http://Foam

Verpakkingen veilig vervoeren

Veel bedrijven krijgen tijdens hun werk te maken met situaties dat gemaakte producten op een veilige manier verpakt en vervoerd moeten worden. De bescherming van onze PU schuimen zorgt ervoor dat de producten schokabsorberend en schadevrij getransporteerd kunnen worden. Ideaal voor bijvoorbeeld glaswerk, elektronica, breekbare voorwerpen en medische instrumenten.

 

Voor het opvullen van verzenddozen gebruikt Momapack voornamelijk profielschuim. Dit is handig voor als u meerdere verschillende artikelen de wereld over wil sturen. Het polyurethaan schuim wordt dan eigenlijk ingezet als een soort ‘bufferschuim’. Wanneer u veel moet verzenden, is profielschuim ook geschikt vanwege aantrekkelijke prijstechnische voordelen.

PU schuim

Schuimsoort Densiteit KG/M3 Kleuren
PU polyether 16, 22, 25 KG
PU polyether antistatisch 16, 22 KG
PU profielschuim (noppenschuim) 16, 22 KG
PU ester 29 KG
PU vlamdovend 30 KG
PU vlamdovend met huid 34 KG
PU ESD 22 KG
PPI filterschuim Diverse densiteiten
PU bounded foam (gerecycled schuim) Diverse densiteiten

PU schuim

Noppenschuim
PU schuimdelen
Verzendverpakking 'Momabox'

Flexibel schuim voor elke verpakking

PU schuim is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Die kleuren staan niet enkel en alleen voor uitstraling, maar kunnen ook een betekenis hebben. Zo heeft antistatisch polyurethaan schuim een roze kleur. Dit geldt als waarschuwingskleur bij het verpakken van artikelen waarbij een statische lading weggeleid moet worden. Inzetbaar bij bijvoorbeeld laptops en medische apparatuur.

 

We kunnen het PU schuim ook aanbieden als ESD-veilig schuim, dan is het juist weer vol zwart van kleur. Zeer geschikt als u printplaten en PCB’s wilt verpakken of opslaan.

Hoge kwaliteit schuim op maat gemaakt

Wij hebben een breed assortiment PU schuim. Maar wist je dat Momapack ook expert is in maatwerk? Wij maken het namelijk voor u mogelijk om PU schuim op maat te laten maken. Hierbij luisteren wij goed naar uw wensen en behoeften, maar wij denken ook graag met u mee over de verpakking. Door onze ervaring in maatwerk verpakkingen geven we onze klanten verpakkingsadvies waardoor er minder afval ontstaat of de productie sneller kan. We ontwikkelen namelijk verpakkingen waar we zelf ook 100% achter staan. 

 

Dat niet alleen, wij zorgen voor het complete verpakkingsconcept. Denk hierbij aan dozen, koffers, pallets op maat. Dit maakt Momapack één aanspreekpunt waar u voor alle onderdelen terecht kan, van productie tot opslag in uw magazijn. Onze vertegenwoordigers komen graag bij u langs op locatie. Locatiegewijs maakt het dus niet uit waar uw bedrijf zich bevindt.

Uw wens is onze uitdaging

Met onze landelijke dekking zijn wij snel bereid om u te helpen. We komen dan ook graag bij u langs om samen uw wensen over PU schuim door te nemen. Van enkel stuks tot grote oplages, alles is mogelijk. Neem zeker vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!