Foam inlay verpakkingen: voorkom schade aan uw producten

Momapack heeft de kennis en expertise in huis om uw kwetsbare producten te beschermen tegen beschadiging door schokken, trillingen en stoten. Dit doen wij door een verpakking van schuim, koffer, kist of doos op maat te maken speciaal voor uw product. Hierbij heeft u de keuze uit een grote diversiteit aan schuimtypes, met elk haar eigen specificaties.

Dé oplossing voor een veilig transport

Onze foam verpakking is een speciaal type verpakkingsmateriaal dat wordt gebruikt om producten te beschermen tijdens het transport en opslag. Voor gebruik, maken wij eerst de foam inlay op maat. Hierdoor blijft het product stevig op zijn plaats zitten waardoor het niet kan bewegen en dus veilig getransporteerd kan worden. 

 

Het op maat maken van schuim gebeurt vaak met een mes, frees, waterjet of stans. Dit is afhankelijk van type oplossing en de aantallen die benodigd zijn. Hierdoor kunnen we dus altijd een productiemethode inzetten die passend is voor elke oplossing in elke oplage. Ook wanneer aantallen door de jaren heel sterk veranderen.

PU en PE schuim op maat bestellen

Polyurethaan en polyethyleen schuim kunnen wij exact op maat bewerken naar uw wens. Op die manier kunnen wij het ideale interieur, buffer of technisch schuimdeel maken voor bijvoorbeeld uw elektronische apparaten, medische instrumenten of apparaten en / of al uw andere waardevolle voorwerpen. Bij elke vragen wegen wij samen met u af welk schuim wij het best kunnen gaan gebruiken, hierin onderscheiden we even 2 soorten;

 

  • Polyethyleen (PE schuim) is een geslotencellig schuim, relatief hard van gevoel maar licht van gewicht. PE schuim heeft zeer goede schokabsorberende eigenschappen en/of kan erg goed gebruikt worden als een interieur voor koffer, doos of kist om uw artikelen / apparaten professioneel in te verpakken en te presenteren. Naast transportbescherming en presentatie kunnen we onze PE-schuimen ook inzetten als technische schuimdelen. Het kan namelijk fungeren als afdichting of isolatie. Daarnaast zijn er ook PE-schuimen met verschillende vlamwerende eigenschappen en/of akoestische eigenschappen. 

 

  • Polyurethaan (PU schuim) is een opencellig schuim, voelt zacht aan en is erg flexibel. We kunnen allerlei PU-schuimen inzetten met hoogwaardige technische eigenschappen. We hebben PU-schuimen met verschillende vlamdovende normen, antistatische, akoestische en isolerende eigenschappen. Naast het inzetten als technisch schuimdeel kunnen we ze ook op maat snijden tot interieur voor uw koffer, kist of doos om uw kwetsbare artikelen professioneel in te kunnen presenteren.       

 

Naast maatwerk leveren wij ook complementaire artikelen als karton, koffers, flightcases en kunststof kisten. Al met al zijn onze foam inlays een effectieve manier om ervoor te zorgen dat elk product veilig aankomt op zijn bestemming. Bent u benieuwd naar de verdere mogelijkheden van foam inlays voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op via 0546-769204, onze specialisten helpen u graag verder