PE schuim op maat: de oplossing voor iedere verpakking

Wanneer u breekbare, dure of snel beschadigde producten moet versturen, is het inzetten van PE-schuim ideaal. Dit biedt namelijk ultieme bescherming tegen stoten, trillingen en schokken tijdens het transport. Momapack heeft een ruim assortiment aan verschillende soorten polyethyleen schuimen waarmee wij elk interieur voor uw koffer, doos of kist op maat kunnen maken.

 

Met de juiste kennis en expertise ontwerpen, ontwikkelen en produceren wij uw maatverpakkingen. Dat is waar wij goed in zijn en wat wij doen.

http://Foam

De toepassingen van PE-schuim

PE-schuim is een lichtgewicht, flexibel en duurzaam materiaal met een gesloten celstructuur. Onze schuimen kom je veel tegen in de maakindustrie. Hier worden namelijk allerlei artikelen en apparaten geproduceerd die zowel intern als extern getransporteerd moeten worden. Dit transport (of opslag) moet uiteraard schadevrij uitgevoerd worden. hierbij is een kloppende verpakking van essentieel belang. Daarnaast kunnen onze schuimen ingezet worden als technisch schuimdeel, bijvoorbeeld als afdichting of als isolatiedeel.

 

PE schuim kunnen we op maat produceren en wordt ook vaak toegepast als inlay in transportkisten. De gesloten celstructuur laat tevens geen vloeistoffen door. Hierdoor is het dus ook inzetbaar als er vloeistoffen getransporteerd moeten worden.

 

Ons assortiment PE schuim bestaat uit crosslinked schuim en non-crosslinked schuim. Welke vorm van schuim het meest geschikt is, hangt af van de specifieke toepassing en de gewenste eigenschappen van het materiaal.

 

Daarnaast zijn steeds meer schuimen deels of 100% te recyclen zijn en hebben we schuimen van gerecycled materiaal. Ook op deze manier kunnen wij bijdragen aan een duurzame verpakking. Ook is het mogelijk om een verpakking meervoudig te gebruiken waardoor je een enorme besparing en verduurzaming kan doorvoeren en uw afvalstroom aanzienlijk kan verlagen.

PE schuimen

Schuimsoort Densiteit KG/M3 Kleuren
Stratocell E 24 KG
Stratocell S 30 KG
Stratocell S+ 30 KG
Stratocell S Antistatisch 30 KG
Stratocell R (65% gerecycled schuim) 24 KG
Ethafoam 220, 400, 600 & antistatisch 35, 60, 80 KG
Ethafoam HRC (65% gerecycled schuim) 25, 35 KG
Synergie P2, P3 en P4 33 KG
Alveo NACO III ESD 40 KG
Alveo NA36 29 KG
Zotefoam LD 24, 29, 33 en 45 KG
Alveo NT 40, 50, 60 KG
Microlen PX 33 t/m 100 KG

PE schuimen

Schuim op maat: geschikt voor elke verpakking!

Naast ons vaste assortiment maken wij het voor u mogelijk om te kiezen uit vele andere schuimsoorten. Deze kunt u bij ons op maat laten maken. Zo krijgt elke verpakking de juiste vorm waardoor ze specifiek passen bij uw product. Hierbij kijken wij naar uw wensen en eisen, maar we denken we ook graag mee over de verpakking. Ons doel is namelijk zo min mogelijk afval produceren, zo economisch mogelijk werken en een verpakking maken waar we allemaal 100% achter staan.

 

Wij staan naast het leveren van maatwerk in schuim ook bekend om het alles onder één dak principe. Dit houdt in dat wij één aanspreekpunt zijn voor al uw verpakkingswensen en toebehoren, van productie tot opslag in uw magazijn. Naast maatwerk leveren wij ook complementaire artikelen als karton, koffers, flightcases en kunststof kisten. Dit doen wij met een aantal vaste partners.

 

Met onze vaste partners kunnen snel fysiek bij u op locatie zijn, wij werken namelijk met een landelijke dekking. Onze communicatielijnen zijn kort en we zijn betrokken bij ieder project. Samen vinden we een passende verzendoplossing voor uw product, uw wens is onze uitdaging. 

Uw schuimverpakking op maat laten testen

Momapack maakt het mogelijk om voor aanschaf uw maatverpakking te testen. Deze voldoen aan de ISTA norm. Na de test heeft u beschikking over een ISTA-certificaat waarin staat wat uw product tijdens de test allemaal heeft doorstaan.

 

Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft over schuim op maat, maatverpakkingen testen of over Momapack zelf. Bel ons op via 0546-769204 of mail naar info@momapack.com